Streikeleder Arnulf Andersen i Utdanningsforbundet i Kristiansand takket lærerne for det gode samholdet under arbeidskonflikten. Foto: Tore André Baardsen
Sentralstyremedlem Reidun Blankholm i Utdanningsforbundet var ikke nådig i sin kritikk av KS. Foto: Tore André Baardsen
Lærerne stod skulder ved skulder under streikemarkeringen på torvet. Foto: Tore André Baardsen

— Det bør gjøre inntrykk når vi mobiliserer så sterkt.

Det sa streikeleder Arnulf Andersen i Utdanningsforbundet i Kristiansand, og ble avbrutt av applaus fra flere hundre lærere. De streikende bar plakater med slagord som: «La lærere være lærere», «Vi kan skole», «KS må snu», «Vi gir oss aldri» og «Vi vil ledes - ikke sjefes over».

Det var en tydelig stolt fylkesleder Åse Løvdal i Utdanningsforbundet i Vest-Agder som kunne lede de mange hundre lærerne i allsang med lånt streikesang fra Utdanningsforbundet i Førde.

— Vi streiker fordi våre medlemmer sa at nok er nok, sa hun.

Sentralstyremedlem Reidun Blankholm holdt hovedappellen under streikemarkeringen i Kristiansand. Hun sa at den siste opptrappingen har lagt et stort press på KS, men minnet samtidig om at de fremdeles ikke var i mål.

— Det er provoserende at KS fremstiller det som om lærerne rømmer skolen med en gang underisningen er slutt. Det skaper bare større mistillit når yrkesgruppen vår fremstilles slik. Det er ellers dypt tragisk at denne konflikten skjer i en tid der rekrutteringen til læreryrket er fullstendig ute av kontroll. Det er rett og slett en politisk skandale at KS prøver å påtvinge oss en arbeidstidsavtale nå, sa Blankholm.