Medlemmer i Den norske kirke vil nå selv kunne betjene sitt medlemskap elektronisk. Tidligere har man måttet ta kontakt med det lokale menighetskontoret for utmelding.

– Med 3,8 millioner medlemmer trenger kirken enkle og gode ordninger for å holde medlemsregisteret à jour. Derfor har Kirkerådet nå lagt til rette for at den enkelte selv kan bruke bank-ID eller annen elektronisk identifikasjon og rette feil direkte i databasen til medlemsregisteret. Gjennom ID-porten er det åpnet for både innmelding og utmelding av kirken, sier Jens-Petter Johnsen, direktør i Kirkerådet.

Kirken har i en årrekke blitt kritisert for feil i medlemsregisteret. I oktober i fjor la Kirkerådet fram en rapport over tiltak som er gjennomført for å bedre medlemslistenes kvalitet. En av løsningene var å etablere en bedre løsning for inn— og utmelding på nett.

– Dette er en del av en større digital satsing i Den norske kirke. Det å kunne sjekke sin medlemsstatus på nett er en viktig del av det. Vi vet at det har vært feil i medlemsregisteret, og dette er en måte å få et så korrekt register som mulig, sier kommunikasjonsdirektør Ingeborg Dybvig.