Utover kvelden øker temperaturen og nedbøren går fra å være snø til å bli regn.

Følg vårt livestudio for oppdateringer her!

Vanskelige kjøreforhold

— På nedbørstasjonen vår i Kristiansand har det falt cirka 8 millimeter siden nedbøren startet rundt klokka 13.00. Omregnet til snø blir det cirka 10 centimeter. Men det blåser en del, som gjør at snøen fyker og legger seg litt forskjellig, sier vakthavende meteorolog Per Egil Haga ved Meteorologisk institutt i 18.00-tiden.

Snøen er tung og vanskelig å flytte på. Det skaper de vanskelige kjøreforholdene som preger trafikkbildet torsdag kveld.

Nedbøren fortsetter utover kvelden, mens vinden dreier mot sørøst.

— Ved stigende temperatur går nedbøren over til regn. Ved midnatt er det nok to varmegrader. Siste del av kvelden blir det sludd og regn, sier Haga.

Han regner med at snøen fortsetter å gi utfordringer utover kvelden.

Regn i helgen

I fjellet vil det i løpet av torsdagen falle rundt fem centimeter snø, men fordi det blåser en del er det vanskelig å si helt sikkert.

Fredag øker temperaturen mot fire grader og selv om det kommer regnbyger er det langt mindre enn torsdagen. Snøgrensa er da melllom 300 og 500 meter, melder meteorologen.

Solbjørg Apeland ved StormGeo forteller et lavtrykk over Skottland gir oss nedbøren, men at dette vil svekkes utover torsdag kveld.

— Fra midnatt av bør det ikke komme så mye mer nedbør før det kommer et nytt lavtrykk fredag kveld. På lørdag regner det litt, mens det på søndag vil regne mer intenst. Temperaturen i helgen stiger til rundt fem grader, sier hun.

- Avpass farten

Arne Kleiv ved Veitrafikksentralen forteller om vekslende snøslaps og snødekke mange steder torsdag.

— Man må avpasse farten etter forholdene. I høyereliggende strøk er det vinterføre. Hunnedalen er stengt på grunn av uvær, mens det fremdeles er fri ferdsel mellom Hovden og Haukeli, sier han.

Han peker ut Osestadbakken, Trybakken og Vatnebakken som eksempler på steder det fort kan bli kø.