Gamle Oksøy, som tidligere i sommer ble overlevert fra Bredalsholmen dokk og fartøyvernsenter til Stiftelsen Lindesnes Fyrmuseum, fikk bevilget pengene under mandagens møte i fylkesutvalget.

Vil gjøre museet mer til stede i hele regionen

"Som etatsmuseum for Kystverket er det naturlig at Lindesnes fyrmuseum overtar ansvaret for fartøyet. En inkludering av Gamle Oksøy i museets ansvarsområde vil gi museet en alternativ og spennende arena hvorfra man kan formidle historien om Norges kystkultur. Dette vil bidra til å gjøre museet mer til stede i hele regionen og dermed styrke museet som regional institusjon. Dette er en positiv utvikling av museet," opplyser fylkeskommunen på sine nettsider.

Les også:

Ikke innstilt på å videreføre bevilgningen

Fylkeskommunen er ikke innstilt på å videreføre bevilgningen for 2015. De siste årene er det brukt rundt fem millioner kroner på å sette skipet i nødvendig stand, og nå skal det brukes som et flytende museum kysten rundt.

— Vi er veldig stolte og glade over å ha fått til dette, uttalte direktør ved Lindesnes fyrmuseum Jo Van Der Eyden, ved overleveringen av skipet i sommer.