— Søndag klokka 11.56 har ulven passert kameraet. Det er jo et flott bilde og det er ikke ofte levende, ville ulver fotograferes, men jeg skulle gjerne vært det foruten. Ulv har ikke noe å gjøre her, sier Sjøberg til Fædrelandsvennen.

Kameraet sto 15 meter fra fylkesveien ved Solberg på heia mellom Konsmo og Bjelland, hvor Sjøberg bor. Sjøberg har ikke selv sett ulven, og han sier han heller ikke har hørt om andre som har sett den de siste ukene.

Håper på fellingstillatelse

— Nå frykter jeg særlig for bikkjene i området. Jaktsesongen er jo i gang. Naboen har mistet fire, fem sauer i sommer. Søndag vet jeg at jegere hadde bikkjer i området. Det er bare flaks at ikke noen er tatt, sier Sjøberg, som håper på ny fellingstillatelse.

Det skal fylkesmannen vurdere fredag. Viltforvalter Tor Punsvik sier at fellingstillatelsen for ulven i Konsmo, gikk ut 6. august.

— Jeg kommer tilbake til Kristiansand fredag. Da skal vi ta en vurdering hva som skal skje. Vi har ikke fått skade-meldinger den siste tiden, og det er viktig for vurderingene vi gjør, sier Punsvik.Han ønsker kontakt med alle som mener de ser ulv. All informasjon er viktig.

— Bukkejakta er i gang og snart starter småviltjakten, bør jegere passe på bikkjene sine?

— Ulver som beskytter territoriet sitt på Østlandet er nok farligere for hundene enn en streif-ulv på Sørlandet. Dersom jeg visste at det var ulv i et område, ville jeg nok være forsiktig med å slippe hunden min, svarer Punsvik.

Ulven i Konsmo ble jaktet på i juni. Den ble sett i både Lindesnes, Marnardal og Audnedal. Flere sauer som ble tatt, og det interkommunale skadefellingslaget jaktet på ulven i flere dager og uker - uten å komme i nærheten.

Barna litt redde

1. oktober starter lisensjakten, og i år er det gikk lisens til én ulv på Sør-Vestlandet.

Sebastian Sjøberg er selv lisensjeger og medlem av Konsmo Viltlag. Han kan godt tenke seg å skyte ulven. Men han ønsker ikke å vente til oktober.

— Jeg håper på en ny fellingstillatelse fort. Det er ikke moro med ulv i nærområdet. Barna mine er redde når de venter på skolebussen. Selv er jeg ikke redd for at noe skal skje dem. Den tar neppe folk. Men ulv skal ikke være i vår del av landet med mange saue-besetninger. Det er ikke noe moro å ha den i nærheten.Rovviltkontakt Jon-Erling Skåtan i Statens Naturoppsyn sier Sjøbergs bilde er et av de beste ulvebildene han har sett fra Vest-Agder. Han sier det ikke er tvil om at det er en ulv.

Flere?

Sjøberg ser ikke bort fra at det er flere ulver i Agder, men det kan også være den samme som trolig var i Evje og Hornnes for et par uker siden. Da måtte Dag Erik Rosseland avlive en 300 kilo stor oksekalv, etter at den hadde blitt angrepet av et rovdyr på beite 20 meter fra bolighus Flatenbygd. Dyrlegen mente ulv sto bak.

I vår ble det registrert minst to ulver på Agder samtidig.