— Lynaktiviteten har avtatt så vi har kontroll nå. De fleste har fått tilbake strømmen, bare noen få titalls husstander gjenstår, sier Christian Altmann, direktør for kommunikasjon i Agder Energi.

Han forteller at alle i Lillesand har fått strømmen tilbake igjen, mens under 20 fritidshus i Vannse utenfor Farsund fortsatt mangler strøm. Også en og annen husstand i Grimstad står fortsatt uten strøm.

Mange i Grimstad og Lillesand våknet i dag til strømbrudd. Totalt 1910 kunder var uten strøm, og siden de første meldingene kom har Agder Energi jobbet for å få den tilbake igjen.

— Feilrettingen tar tid, fordi våre nettstasjoner ofte blir veldig ødelagt av lynnedslagene. Blir stasjonen ødelagt tar det tid å reparere, og enda lengre tid hvis vi må bytte den helt ut, sa kommunikasjonsrådgiver Hanne Liv Refsnes i Agder Energi tirsdag formiddag.

330 uten strøm i Hægebostad

Rundt klokken elleve tirsdag formiddag skjedde det også et strømbrudd i Hægebostad.

— 330 kunder er beørt av et strømbrudd i Eiken i Hægebostad. Vi er nå i gang med feilsøking og reparasjon, sa Refsnes kort tid etter strømbruddet.

I fem-tiden kunne Agder Energi melde at de fleste hadde fått strømmen tilbake, og at under 20 husstander fortsatt gjensto.

I løpet av dagen har det også vært to feil på kabler i Kristiansand.

— De to kablene var i Tretjønnveien og ved Spicheren, dette er nå reparert, sier Refsnes.

79 nettstasjoner var ute av drift

I tillegg til to linjer var et stort antall mindre nettstasjoner ute av drift. 52 nettstasjoner i Lillesand og 27 i Grimstad fungerte ikke.

— Disse har blitt reparert i løpet av dagen. Vi har hatt mange ute i natt som har jobbet med å finne feil. Det har gått i ett for oss, sier kommunikasjonsdirektøren.

Agder Energis kunder ble varslet om strømbruddet via tekstmeldinger.

Utelukker ikke nye problemer

— Det meste er nå ryddet opp i, men vi kan ikke utelukke nye strømbrudd hvis lynet slår ned på nytt. Når det er så mye lynnedslag som det har vært i det siste kan vi få problemer, sier Refsnes.

De håper at været vil roe seg framover.

— Vi følger godt med og har kontakt med meteorologene. Vi får bare krysse fingrene for en roligere natt, og i dagene fremover, sier Altmann.