AaFK på vei ut av nedrykkstrøbbel

Ålesund (NTB): Edwin Gyasis sene scoring ga nedrykkstruede Aalesund 1-0 hjemme mot Odd. Det var sunnmøringenes fjerde strake seier.

Publisert Publisert
  • NTB

Det viktige seiersmålet kom i det 85. minutt da Gyasi banket inn en Odd-klarering fra rundt 10 meter i kjølvannet av et frispark fra Bjørn Helge Riise.

På tribunen ble det virkelig liv da nederlenderen fikk nettsus. Gyasi var selv så glad at han pådro seg gult kort for å sparke til cornerflagget. Målfeiringen gjør at han må stå over neste kamp.

Det skjedde lenge svært lite i Ålesund. Kampen åpnet seg først de siste 20 minuttene, og begge lag fikk mer rom å kontre i. På tampen var AaFK hvassest, men vertene virket å måtte ta til takke med 0-0 da begge avslutningene til Gyasi og Franck Boli på kort tid ble blokkert i siste liten av Odd-forsvaret.

Men så dukket Gyasi opp da han fikk ballen servert etter et Riise-frispark fem minutter før slutt. Seieren gjør at Aalesund står med 32 poeng med fire kamper igjen. Det skiller fem poeng ned til Stabæk på kvalifiseringsplassen. Det er ytterligere ett poeng til Lillestrøm under nedrykksstreken.

Odd var det førende laget i første omgang. Gjestene hadde flere kontringsforsøk, men tok ikke godt nok vare på noen av dem. Like før pause hamret Fredrik Oldrup Jensen ballen i nettmaskene, men Odd-scoringen ble annullert for offside. (©NTB)

Publisert