TVEDESTRAND: — Unnskyld! sa mannen til ordføreren og kona i Tvedestrand tingrett fredag, melder Tvedestrandsposten.

Så tok han både mannen og kona i hånda.

— Jeg skammer meg dypt, sier mannen til Tvedestrandsposten.

Forhistorien er denne:

Ordførere Jan Dukene, som er tidligere politimann, ble natt til søndag 3. september i fjor stanset av to ungdommer som gav seg ut for å være politi. Også Dukenes kone og ei venninne satt i bilen. Ungdommene var kledt i uniformer fra politiet og vegvesenet.

Da Dukene bad dem om personalia, bløffet den ene og gav seg ut for å være en navngitt politibetjent. Ikke så lurt, da den faktiske politimannen godt visste hvem vedkommende var - og dermed tok unggutten i å lyve.

— Da visste jeg allerede at disse ikke var ekte. Når han i tillegg oppga navnet Atle Loven, gjorde det ikke saken noe vanskeligere. Som politimann i permisjon har jeg god kjennskap til hvem Loven er, og det var absolutt ikke han jeg holdt i, sa Dukene til Agderposten den gang.

Mens ordføreren holdt den falske politimannen i den ene hånden, greide den uniformskledde å trekke opp et våpen fra lomma. De to ungdommene klarte så å stikke av.

Les mer om saken her.

Fredag vitnet ordføreren og kona i retten.

— Jeg var redd for at mannen min skulle bli skutt, fortalte Heidi Høgseth Dukene fra vitneboksen, skriver Tvedestrandsposten.

Etter hun hadde vitnet, tok den tiltalte mannen både ordføreren og kona i hånda og ba om unnskyldning.

Tiltalte forklarte i retten at han brukte amfetamin i tiden da den falske kontrollen fant sted. Han sier til Tvedestrand at episoden ble et vendepunkt for ham.

— Jeg har vært rusfri siden den 3. september; den dagen ble et vendepunkt, sier mannen, som nå er tilbake i jobb.

Dommen i saken vil falle kommende uke.