KRISTIANSAND: — Vi har bare gått og ventet på at noe slikt skulle skje, sier Tone Johannessen til fvn.no.

Hun bor i St. Hansgate og har garasjen like ved der asfalten sank i sammen. Hun er med i St. Hansgate vell og har flere ganger klaget til Kristansand kommune uten å få noen respons.

Hun og de andre beboerne har ofte spøket med at asfalten ville komme til å revne i to, hvis ikke noe ble gjort snart.

— Vi har sett at kummene her har vært dårlige i fem år, og skrevet brev til kommunen. Vi har aldri fått noe svar, sier hun til fvn.no.

Men hun registrerte at kommunen nylig satte opp bommer og markerte de dårlige kummene i veien.

— Vi tenkte at endelig skjer det noe, sier hun og registrerer at hun i stedet våknet opp til at asfalten hadde revnet og at en søppelbil fra Kristiansand kommune hadde blitt sittende fast i hullet hvor asfalten hadde gått i stykker.

— Det skjedde fort, og jeg kjente lastebilen bevege seg, sier føreren av lastebilen til fvn.no. Søppeltømmingen gikk ikke helt som planlagt denne morgenen for føreren, da asfalten plutselig kollapset under søppelbilen. Søppelbilen sank ned og hektet seg fast med det bakerste hjulet i hullet.

Flere førere på stedet var bekymret for veiens dårlige forfatning og ba folk trekke seg unna, da Falken kom for å trekke opp søppelbilen, i tilfelle veien skulle revne mer.