KRISTIANSAND: I Kristiansand tingrett er den 18 år gamle jenta dømt til åtte måneders fengsel, hvorav 30 dager gjøres ubetinget. Vedkommende drapstruet en kvinnelig miljøarbeider på barnevernsinstitusjonen Lillesandsprosjektet i Søgne i mai. Dette skjedde kun to måneder etter at jenta for første gang ble dømt for trusler mot Lillesandsprosjektets ansatte. Den nye dommen er en fellesstraff med den betingede delen av tingrettens forrige dom.

Drapstrusselen skjedde på kjøkkenets institusjon. Grunnet 18-åringens aggressive atferd tidligere samme dag, hadde personalet rutinemessig fjernet alle kniver og gryter. Da jenta skulle lage seg mat på kvelden, ble hun sint på miljøarbeideren fordi utstyret ikke var tilgjengelig. Jenta skal ha sagt «Jeg behøver ikke stekepanne for å slå deg i hjel. Jeg kan bare gjøre slik», samtidig som hun gjorde kvelebevegelser med hendene. 18-åringen dyttet så miljøarbeideren, og sang at vedkommende var død.

Jenta skal i forkant av truslene ha vært på rømmen i fem døgn. I denne perioden skal hun ha ruset seg på sterke narkotiske stoffer.

18-åringen nektet i tingretten straffeskyld for drapstruslene. Hun kunne ikke huske å ha kommet med truende utsagn, men utelukket ikke at det kunne ha skjedd.

I straffeutmålingen vektlegges det i skjerpende retning at tiltalte kom med truslene kun to måneder etter å ha blitt domfelt for det samme. Det er også skjerpende at truslene ble rettet mot hjelpepersonell som har til oppgave å ta seg av tiltalte.

I formildende retning kom 18-åringens oppvekst preget av omsorgssvikt. Hun har også blitt utsatt for alvorlige overgrep fra menn.

Link til: http://www.fedrelandsvennen.no/nyheter/article350138.ece