Se innslag fra TVSør om den unge filmskaperen her.

BIRKENES: — Nå er det utsolgt, sier Christian Hestø og smiler.

Det er tjue minutter til filmen hans «Ekko fra fortiden» skal vises på kino, og 15-åringen står i døra og hilser folk velkommen.

Dagen i forveien var det før-premiere for spesielt inviterte, og siden det var ledige plasser ble 50 ekstra billetter lagt ut for salg. Alle forsvant, og ryktene har allerede begynt å gå i bygda.

— Alle sier at filmen er kjempebra, forteller en jente som går forbi med et forventningsfullt smil. Flere ungdommer nikker. De har hørt det samme. Den unge filmskaperen er smånervøs.

— Jeg er veldig spent på hva folk vil syns. Selv om jeg har visst at filmen skulle vises for andre gikk det ikke opp for meg før folk begynte å komme i går. «Åj, de skal jo se filmen min», tenkte jeg. Det var en rar følelse, forteller Hestø.

Det ble imidlertid suksess og applaus ut rulleteksten.

— Akkurat det var utrolig gøy. Etter forestillingen hadde vi fest, sier 15-åringen.

Terningkast

Noen mente han hadde vært altfor snill da filmen fikk aldersgrense på syv år.

— Det var jo litt tøft at de syns den var skummel, sier Hestø.

Da mørket hadde senket seg i kinosalen på lørdag, hørtes det ut som om flere lot seg skremme av spillefilmen. Det kom stadige gisp fra publikum, og noen småjenter krøp tettere sammen på stolene. Ved veis ende høstet filmen også denne gangen en dundrende klappsalve.

— Jeg ble veldig redd noen ganger. Filmen var kjempespennende, og så bra at jeg syns den kunne gått som vanlig kino overalt, sier Lisa Karine Gitmark (10).

Frida Løvseth (10) og Helene Sløgedal (11) er enige.

— Vi gir den terningkast seks, sier de kontant.

Sett av flere hundre

Også den litt eldre garde var begeistret.

— Jeg er mektig imponert. Man må ta i betraktning at hovedtyngden av arbeidet er gjort av ungdomsskoleelever. Hestø har ikke bare regissert filmen, men også redigert den og fått til flotte scener. Skuespillerne gjorde også en kjempejobb, mener Kirsten Hørte.

Ungdommene Siril Flaa Eieland og Kurt Anders Imenes slutter seg til gjengen av fornøyde kinogjengere.

— Kjempegod film. Det var mange teknisk stilige ting, og handlingen var bra. I tillegg var det gøy å se skuespillere jeg kjenner. De var veldig flinke, sier Flaa Eieland.

Imenes likte de mørke, skumle scenene ekstra godt.

— Jeg forstår at de litt yngre ble skremt, ler han.

Filmen ble vist to ganger på lørdag, og de fleste billettene gikk unna også på andre forestilling. Over 350 så filmen fredag og lørdag. Søndag ble det satt opp ekstravisning.