Stortingspolitikeren mener det er uakseptabelt at NRK gir bort offentlig eiendom til private. Han kritiserer partifelle og statsråd Trond Giske og krever at han forklarer hvordan det var mulig at NRK ga bort en tomt og et naust på Flekkerøy uten at saken ble behandlet i styret.

I et brev til kirke— og kulturministeren ber Klungland og Frp-politiker Åse Schmidt ham om å redegjøre for innholdet i avtalen mellom NRK og Gunnar Askbo, som har tidsubegrenset naustrett på tomta. Klungland og Schmidt vil også vite hvilket regelverk som er lagt til grunn og om avtalen er lovlig inngått.

Giske svarer i et brev at han ikke vurderer at NRK har gjort noe som er i strid med vedtektene eller styrets forretningsorden, selv om avtalen ikke ble behandlet i styret.

— Giske fraskriver seg sitt ansvar ved kun å ta til etterretning den informasjon han har fått av NRK. Han tar ikke selv stilling til saken og innholdet i den. Giske må nå ta fatt i det prinsipielle i avtalen, og svare på om det er normal kutyme i NRK å fatte slike avtaler som tapper fellesskapet for kapital og verdier, sier Åse Schmidt til Aftenposten.

Askbo inngikk i oktober 2000 en avtale med NRK om naustretten på NRK-tomta på Naudetangen. Den evige bruksretten gjelder sjøboden, en brygge og rundt ett dekar strandeiendom. Kristiansand kommune er i dag i dialog med ham for eventuelt å bli enige om makeskifte.