KRISTIANSAND: Politiet går bredt ut i sin etterforskning av det som kan ha skjedd med niåringen. En rekke vitner er avhørt, og nye skal også avhøres.

Politiadvokat Bodil Folkestad Gyland sier til fvn.no at politiet er interessert i alle opplysninger om jentas bevegelser i Åsaneområdet fra klokka 14 i går ettermiddag da hun etter planen skulle gå fra en venninne i Rognelia til hjemmet i Broveien.

— Hva som kan ha skjedd vet vi ikke. Det er ikke trukket noen konklusjoner om hva som har skjedd før vi fant jenta fastbundet til et tre i en hage i Furulia, sier Folkestad Gyland.

Elevene informert

Alle elevene ved Åsane skole ble tirsdag morgen informert av sine kontaktlærere om hva som skjedde med niåringen som forsvant. Jenta ble funnet bare et par hundre meter i luftlinje fra skolen.

Allerede mandag kveld var samtlige lærere og assistenter på skolen innkalt av rektor Astri Solheim for å bli orientert om situasjonen som hadde oppstått etter at jenta var meldt savnet. Tirsdag morgen var det en ny briefing for personalet før elevene fikk informasjon.

Allerede klokka 07.40 i morges var ansatte ved skolen i og rundt skolegården for å møte foreldrene. Skolen hadde også kontakt med foreldrene til jenta i går kveld.

- Oppsøkt av to menn

Jenta skal ha fortalt til letemannskapene som fant henne i går at to menn hadde oppsøkt skolegården fredag i forrige uke.

— Dette er informasjon som ikke skolen har fått, og som vi foreløpig ikke kan kommentere, sier assisterende rektor Anne Karin Bjørnestøl.

Niåringen som var savnet i cirka syv timer i går skal ikke ha pådratt seg fysiske skader.