KRISTIANSAND: Mannen ble pågrepet utenfor lensmannskontoret på Bygland, etter at politiet via telefon hadde bedt ham om å oppsøke stedet.

— Vi fikk kontakt med ham på Haukeli. Fra da av hadde vi jevnlig kontakt med ham over telefon. Vi fikk mannen til å forstå alvoret, og ba ham kjøre sørover. Politiet var bevæpnet da de pågrep mannen, sier operasjonsleder Per Lauvnes ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Sikret de ansatte

Politiet avsluttet den væpnede politiaksjonen i Kirkegata i Kristiansand da de fikk kontakt med mannen. Bevæpnet politi hadde da sikret de ansatte ved familiekontoret etter at de fikk høre om truslene.

— Ansatte ved familiekontoret i Kirkegata fikk via omveier høre at en mann hadde kommet med verbale trusselutsagn om våpenbruk mot dem. I klartekst hadde han sagt han skulle skyte en eller flere på familiekontoret, opplyste operasjonsleder Børge Steinsland da politiaksjonen pågikk.

Politiet tok trusselen alvorlig. Flere patruljer ble bevæpnet og dro til stedet for å sikre de ansatte, samtidig som man lette etter en navngitt person.

- Familiesak

— Vi væpnet oss ut fra et samlet trusselbilde. Vi reiste ut ikke for å pågripe noen mistenkt, men for å beskytte de ansatte mot et eventuelt angrep, sier Steinsland.

Han presiserer at han egentlig ikke ønsker å gi opplysninger om forholdet til pressen.

— Dette er en familiesak og vi ønsker ikke noe oppstuss omkring det, sier han.

Mannen, som er bosatt i Kristiansand, hadde et 9 mm handvåpen i bilen da han ble pågrepet på Bygland.