LILLESAND: Huset øverst i Tingsaker Terrasse er slett ikke spesielt stort. Men hjerterommet til familien Palm er stort.

— Vi inviterte 95. Det var noen som ikke kunne, så vi blir vel cirka 80, gliser Sigbjørn Palm (37) idet store og små førjulsgjester kravler inn og befolker stue, kjøkken, tv-krok og de fleste andre rom i det julepyntede huset.

Fyller hele huset

Mette (34) og Sigbjørn (37) og de tre ungene har laget til juleverkstedstasjoner rundt omkring i hele huset: I stua bakes pepperkaker og sjokoboller, i stua er det flere stasjoner med nissemakeri, dekorasjoner, bilder, smykker og mange andre «juleting». I tv-kroken kokes såpe. På et annet rom rulles marsipan. Og i uthuset kuttes og spikres fuglekasser.

— Det begynte for fem år siden. Helt i det små, med bare oss selv og litt familie. Men så har det ballet på seg, forteller Sigbjørn Palm. For et par år siden passerte de 50, så passerte de 60, men det stoppet altså ikke der.

— Hvorfor gjør dere dette?

Imponert

— Fordi det er kjempemoro! mener Sigbjørn mens kona Mette nikker ivrig. Og Sivert (7), Marthe (snart 10) og Sondre (13) synes også det er kjempegøy å få masser av unger på besøk.

Vertskapet forsikrer om at de fortsetter tradisjonen, og Sigbjørn utelukker ikke at de kan bli enda flere neste år.

— Fantastisk! At noen gjør dette, og inviterer folk hjem til seg selv på denne måten er imponerende! mener Geir Heggemsli, som er juleverkstedgjest for første gang.

— Det er kjempekoselig, en flott tradisjon, samtykker Mariann Ohrvik, som har vært her med ungene i flere år. Her skapes masse fine - og hjemmelagde juleting - samtidig som det er veldig hyggelig og sosialt.

Etter iherdig innsats vanker det julegrøt på alle, servert i kørundgang på det intime kjøkkenet.