KRISTIANSAND: I løpet av natten har politiet i Kristiansand skrevet ut forelegg for over 100.000 kroner til sammen. Det er hovedsaklig tre forhold som er blitt bøtelagt; urinering på offentlig sted, drikking på offentlig sted og ulovlig kjøring i Tollbodgaten.

Mellom klokken ett og tre natt til i dag gjennomførte politiet en kontroll av trafikken i Tollbodgata. Til sammen ble 13 personer ilagt et forenklet forelegg på 4200 kroner hver, for ikke å ha overholdt innkjøringsforbudet

Elleve personer fikk et forelegg på 3000 kroner for drikking på offentlig sted, og fem fikk et forelegg på 4000 kroner for urinering. Ikke alle vedtok boten på stedet, og disse ble istedet anmeldt for forholdet.

Til sammen ble det ilagt bøter for drikking og urinering for 53.000 kroner. Les hele politiloggen her.

— Det høye antallet forelegg må ses i sammenheng med den pågående nulltoleranseaksjonen, sier operasjonsleder Asbjørn Enoksen ved Agder politidistrikt.

På grunn av mye vold og bråk i sentrum så politiet seg nødt til å sette inn tiltak for å bremse utviklingen. Nå satses det på at flere politifolk i gatene, og harde reaksjoner skal gjøre sentrum til et tryggere sted for alle.

Politistasjonssjef Ole Hortemo har tidligere beskrevet situasjonen i Kristiansand som trist, og mente det var tryggere på byen i Beograd enn i Kristiansand.

— Jeg tror likevel at politiet på sikt vil klare å gjøre byen tryggere, sa Hortemo da.

Hva mener du? Vil politiets innsats gjøre Kristiansand tryggere? Skriv din mening under.