GRIMSTAD: — Det var dumt av henne å kutte ut medisinene. Jeg oppfordrer ikke til det, sier evangelist Tom Roger Edvardsen i Misjonen helse for hele mennesket til fvn.no.

Grimstad Adressetidende fortalte lørdag historien om Gudrun Nilsesvold som kuttet ut medisinene for sukkersyke og nyresvikt etter å ha vært på et helbredelsesmøte med Tom Roger Edvardsen i Filadelfia i Grimstad fredag 10. november.

— Jeg rakk opp hånden og kom frem på møtet. Edvardsen la hånden på meg og sa at jeg var helbredet. Da gikk jeg ut av møtet i den tro om at medisiner var overflødig, sier 41 år gamle Nilsesvold til fvn.no.

Medisinene hun skulle tatt fredag kveld og lørdag morgen, ble værende i esken. På tross av at hun utover lørdagen følte ubehag, trodde hun fortsatt på beskjeden fra Edvardsen. Gudrun var helbredet.

Først lørdag ettermiddag tok Gudrun medisinen etter at en bekymret mor tok affære.

- Jeg kunne vært død

— Da var blodsukkeret mitt oppe i 32. Normalt ligger jeg på mellom fem og seks. Dersom ikke mor hadde tatt affære, kunne jeg vært død i dag. Jeg vil advare alle mot å stole på Tom Roger Edvardsen. Den mannen er gal, sier Nilsesvold.

— Det er ikke jeg som helbreder. Det er Gud. Dessuten er jeg veldig klar på dette med medisiner. Alle som har blitt helbredet hos oss, bør gå til lege for å få konstatert sin helse. Gud tåler en legesjekk, sier Edvardsen.

— Hvorfor oppfordrer du da ikke dem som helbredes til å gå til lege?

— Det er mange folk på møtene. Jeg kan ikke gi den beskjeden til alle.

— Er det ikke bare å gi beskjeden én gang i plenum.

— Det gjør jeg også.

— Kan du si med sikkerhet at den beskjeden ble gitt på møtet hvor Gudrun Nilsesvold trodde hun ble helbredet?

— Det kan jeg ikke si med 100 prosent sikkerhet. Uansett var det dumt av henne å kutte ut medisinen, sier evangelisten.

Edvardsen har drevet Misjonen helse for hele mennesket siden 2002. På de fire årene hevder han med Guds hjelp, å ha helbredet tusenvis av mennesker. Edvardsen har ingen religiøs utdannelse, men er tidligere forretningsmann.

— Jeg fikk et direkte kall fra Gud mens jeg kjørte gjennom Telemark i 2002. Kroppen begynte å riste, og tårene trillet. Jeg fikk beskjed fra Gud om at jeg skulle forkynne evangeliet og hjelpe til med å helbrede sykdom, sier evangelisten til fvn.no.

Føttene vokste etter håndspåleggelse

— Mange mennesker opplever å bli kvitt indre plager, psykiske plager, fysiske plager, ensomhet og samvittighet. Men noen historier skiller seg litt ut. På et møte for noen år siden var det en mann som kom frem og ville ha helbredelse. Den ene foten hans var to nummer større enn den andre. Jeg lå hånden på ham og ba for ham, sier Edvardsen.

Noen minutter etter at mannen hadde mottatt håndspåleggelsen ble det ifølge Edvardsen uro i salen.

— Folk rundt ham begynte å rope: ”Se, den vokser”. I løpet av noen sekunder var begge føttene like store. Jeg sa følgende til ham: ”Jeg er ikke tilhenger av juks og fanteri. Klask nå helen inn til veggen”, forteller Edvardsen.

— De som ikke tror på det jeg forteller, bør komme på et av møtene mine. Jeg håper det ikke blir for tøft for dem. Det er ingenting ekstraordinært med meg, men ved han jeg tjener. Jesus Kristus.