KRISTIANSAND: — Med de krav Slottet stiller blant annet til sikkerhet, kan jeg ikke tenke meg noe mer egnet sted i kristiansandsskjærgården, sier ordfører Skisland (KrF) til Fædrelandsvennen.

Vogts Villa ligger idyllisk til på Dvergsøya, ut mot havgapet. I den drøyt 90 år gamle villaen kan kronprinsparet nyte skjærgårdens gleder uten sjenanse fra nærgående hyttenaboer.

Samtidig ligger stedet bare få minutter med båt fra byen. Ikke langt fra Oksø fyr.

Konflikt

I sist utgave lanserte Se og Hør stedet som det perfekte hytteparadiset for kronprinsparet. Etter at den langvarige prosessen rundt NRK-eiendommen på Flekkerøya og flere andre alternativer har strandet.

Men perlen er ikke ledig. Ekteparet Erik Berglihn og Gro Furset har en langvarig leiekontrakt med kommunen. De har i flere år drevet Arnebergs Gjæstgiveri på stedet.

Forholdet mellom ekteparet og kommunen er imidlertid alt annet enn hjertelig. Berglihn og Furset har truet med å stenge virksomheten i protest mot samarbeidsproblemer med kommunen.

Skisland understreker at leieavtalen med ekteparet eventuelt først må løses ut før det kan bli aktuelt å gå videre med andre prosjekter.

Han fremholder også at det ikke skjer noe konkret i hyttesaken nå.

  • Vi foretar oss ingenting før Slottet eventuelt tar kontakt med oss, sier Skisland.

Skulle det komme en henvendelse fra Henrik Ibsens gate 1, vil imidlertid Skisland stille seg positiv.

— Stedet vil jo være egnet. Sånn sett kan det bli aktuelt hvis Slottet ønsker det og konflikten om leieforholdet er løst, sier Skisland.

Som legger til at han vet at kronprinsesse Mette-Marit er kjent med stedet fra tidligere besøk.

  • Men hva med allmennhetens interesser, Skisland?

— Det vil ikke være snakk om å stenge Dvergsøya for allmennheten. Kronprinsparet vil eventuelt få et avgrenset område rundt Vogts Villa, slik at resten av øya fortsatt ville kunne brukes av folk flest, sier Skisland.

SV-nei

Så enkel mener ikke SV situasjonen er.

— For oss blir dette samme problemstilling som det var på Flekkerøya, sier bystyrerepresentant Gro Hareide.

— Nemlig at en strandlinje går fra å være offentlig til privat. Det er ikke greit.

— Men er det ikke viktig å legge til rette for at kronprinsparet kan få et landsted i kommunen?

— Det spiller ingen rolle om det er kronprinsparet, deg, meg eller naboen min. Kjøper de et sted der det ligger en hytte fra før, så: flott! Er det offentlig strandlinje, er det ikke flott, sier Hareide.