KABUL: – Selv om karikaturtegninger av profeten Muhammed, fred være med ham, også er presentert i norske medier, vil jeg fortelle folk at det norske folk ikke støtter trakassering av islam og muslimer, sier Shah Muhammad Rais til VG.

Onsdag skal han tale foran 50 intellektuelle i Kabul. Under møtet vil han forklare at det er galt å angripe Norge eller true nordmenn generelt. Han vil understreke at krenkelsene ikke er støttet av det norske folk, og at de ikke representerer det norske folks generelle holdninger.

Bokhandleren, som selv følte seg krenket av Seierstads bok, var selv vitne til flere voldelige demonstrasjoner og angrep i Kabul mandag. Han er sjokkert over at norske flagg ble brent i blant annet Damaskus.

– Det er fryktelig å høre. Når jeg ser et norsk flagg, blir jeg glad. Det minner meg om de nære og vennlige opplevelsene jeg har hatt i Norge. Jeg vil alltid huske denne vennligheten jeg ble møtt med, og den støtten jeg selv har fått fra venneforeningen i Norge. Derfor vil jeg også alltid ta Norge i forsvar og aktivt kjempe for økt forståelse og fred mellom kristen og muslim, øst og vest, sier bokhandleren.