KRISTIANSAND: Danskeferjen har i en uke hatt problemer med den ene av fire motorer. Teknikere har arbeidet med motoren, samtidig som ferjen har gått forsinket over Skagerrak med tre motorer.

— Den minste motvind har ført til en halvtime forsinkelser på hver tur. Det har fort blitt over en time på hver rundtur, sier linjedirektør i Color Line, Odd Grønberg, til fvn.no.

Ferjen skulle ha ankommet Kristiansand klokken 18.15 tirsdag kveld, men ankommer i stedet klokken 21.15. Dermed er avgangen klokken 19.15 forskjøvet til 22.15. Color Line regner med at Christian IV vil ankomme Hirtshals klokken 03.15 i natt, med avgang klokken 04.15, tre timer forsinket. På overfarten i natt håper Color Line å ta inn noe av den tapte tiden, noe som gjør at de regner med å ankomme Kristiansand klokken 09.15 i stedet for klokken 07.00. I løpet av onsdag regner imidlertid linjedirektør Grønberg med at Christian IV vil være i rute.

— Teknisk avdeling har gitt beskjed om at motoren er ferdig reparert, og at de nå holder på med å skru den sammen. I løpet av morgendagen regner vi med å være ajour, sier Grønberg til fvn.no tirsdag kveld.