KRISTIANSAND: Ni personer ble kjørt til Sørlandet sykehus i Kristiansand etter den kraftige kollisjonen hvor en bilfører mistet kontrollen på en høyreratten sportsbil og kolliderte med en motgående bil.

En 18 år gammel jente fikk alvorlige skader i hode og ansikt. Tilstanden hennes er fremdeles alvorlig, men stabil, opplyser Ullevål universitetssykehus. I samme bil satt en 20 år gammel mann og nok en ung jente, som politiet ikke har fått alder på.

I den andre bilen satt en famile, med to 8 år gamle gutter, en 6 år gammel jente, en 47 år gammel mann og en 44 år gammel kvinne, opplyser operasjonsleder i Agder politidistrikt, Bjarne Bakken mandag morgen.

Jenta skal ha blitt påført skader i hode og ansikt.

Alle de skadde ble brakt til Sørlandet sykehus i Kristiansand for behandling. Sykehuset opplyser til NTB at tre barn, tre menn og tre kvinner var involvert i ulykken og at flere av dem er hardt skadet.

— Ni personer er involvert, alle er stabile, men flere er hardt skadet, opplyses det fra akuttmottaket i Kristiansand til fvn.no.

Ifølge operasjonsleder Ove Austenaa ved Agder politidistrikt mistet føreren av en Nissan Skyliner kontrollen, skrentet ut av veien og fikk sleng før han traff en VW Polo, der det satt en familie på fem. Tre av disse var barn.

Flere vitner kan bekrefte til fvn.no at det var høy hastighet i sving bare kort tid før ulykken. Den ene av de to involverte bilene, en høyrerattet hvit Nissan Skyline, skal ha blitt observert i en voldsom fart bare minutter før ulykken inntraff på Dvergsnesveien. Vitnene betegner det hele som galmannskjøring.

Politiet opplyser til fvn.no at det er foretatt en rutinemessig blodprøve av bilføreren av den hvite Nissan Skyline, men at avhøret vil bli foretatt på et senere tidspunkt.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 15.40.