KRISTIANSAND: Det første tyveriet skjedde i Mandal i 15.30-tiden. Da kom to-tre personer kom inn i butikken 1-2-3 i Store Elvegate.

Der var det bare en ekspeditør. To av tyvene henvendte seg til ekspeditøren, og oppholdt vedkommende. Den andre benyttet anledningen til å tømme kassen for kontanter.

Omtrent det samme skjedde i butikken Charlott på Tangvall i Søgne klokken 16.50. Også her var det bare en eller to ekspeditører.

— Dette er et klassisk lureriopplegg, og modus i begge sakene er helt like, sier operasjonslederen ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Og da fvn.no ringte politiet senere tirsdag, fikk vi vite at det har vært nok et tyveritilfelle der tyvene har gått frem på samme vis.

— Det var et tilsvarende tilfelle cirka klokken 18.40 hos Eva sko i Skippergata (i Kristiansand). De stjal kontanter, sier operasjonsleder Børge Steinsland, som mener det er de samme personene som står bak de tre tyveriene.

— Beskrivelsen er ganske lik, så vi antar at de har en klar sammenheng, sier han.

Signalementet på de tre personene er at de er engelsktalende og mørkhudede. En skal ha vært kvinne og de to andre menn. Kvinnen skal ha langt, mørkt hår og den ene mannen skal ha en sort cowboyhatt på seg.

Operasjonslederen har varslet alle tjenestemenn i feltet om å holde utkikk etter personene. Ingen har foreløpig sett hva slags bil de kjører i, men det antas med stor sikkerhet at de er på vei østover.