KRISTIANSAND: Stine Sofies Stiftelse, ved Ada Sofie Austegard og Bente Bergseth, får onsdag tildelt pris av 11. kommandør Carl Lydholm ved Frelsesarmeen. Tildelingen av den såkalte Booth-prisen finner da sted i Frelsesarmeens lokaler i Kristiansand.

Booth-prisen er en anerkjennelse av personer som Frelsesarmeen ønsker å uttrykke takknemlighet for, og som organisasjonen definerer som "i Frelsesarmeens ånd", skriver Frelsesarmeen i en pressemelding.

Juryen skriver i sin begrunnelse: «Gjennom Stine Sofies stiftelse kanaliserer Ada Sofie Austegard og Bente Bergseth egne, rystende erfaringer til en viktig kamp for å hjelpe andre i samme maktesløse situasjon, og kjemper aktivt, konkret og offensivt mot ”det onde og det vonde”. De har en viktig stemme i samfunnsdebatten når det gjelder å fronte et bedre rettsvern for barn, deres foresatte og etterlatte i kriminalsaker, og sikre barn en verdig behandling i rettssystemet. De holder et viktig og kontinuerlig fokus på å forebygge og avdekke vold og overgrep mot barn, samtidig som de vektlegger å bygge gode nettverk rundt barn som har opplevd overgrep og rundt pårørende som har mistet barna sine som følge av alvorlige kriminelle handlinger.»

Statsminister Jens Stoltenbergs søster, Nini Stoltenberg, er blant dem som tidligere har mottatt prisen.