GRIMSTAD: — Vi trodde alle var kommet seg ut og at det var gått bra, sier Håkerud til Fædrelandsvennen.

Sammen med kameraten Oddbjørn Sørnes oppdaget hun ved firetiden i går morges at det kom røyk fra hybelhuset i Arendalsveien nummer tre. Fra sitt eget hun litt lenger oppe i byen løp Håkerud sammen med Sørnes ned for å forsikre seg om at det ikke brant i huset.

Men flammene stakk ut fra den øverste etasjen i det tre etasjer store huset. De to ringte brannvesenet og startet redningsarbeidet.

Helt stille

— En av beboerne hadde kommet seg ut av huset. Oddbjørn gikk sammen med ham inn i andre etasje for å forsøke å få ut folk. Selv gikk jeg sammen med et par andre som hadde kommet til, rundt huset og banket på vinduene og ropte for å vekke de som lå inne og sov. På den andre siden av huset så jeg et par stykker som kom seg ut, sier Kristin Håkerud.

I løpet av relativt kort tid samlet det seg flere mennesker utenfor det brennende huset, som ligger like nedenfor Grimstad Kirke. Men Håkerud forteller at de hektiske minuttene ikke var preget av høy lyd fra røykvarslere eller skrik fra beboere. Tvert imot var det nesten helt stille inne fra huset.

— Det eneste Oddbjørn hørte der inne var en knitrende lyd, som fra et bål. Ellers var det stille, sier Håkerud.

Etter mindre enn ti minutter kom brannvesenet og tok over. Både Håkerud og Sørnes var da overbevist om at dramaet hadde endt godt.

— Selv om vi jo skjønte at dette var alvorlig, oppfattet vi ikke dimensjonene før vi etterpå hørte at to hadde mistet livet der inne. Vi trodde alle hadde våknet, og at det hadde gått bra, sier Håkerud.

Vekket naboer

Et vitne Fædrelandsvennen snakket med på brannstedet søndag morgen, hjalp til med å få folk ut av nabohuset.

— Jeg og en politimann løp inn i nabohuset og banket på dører og hylte og skrek. Alle der lå og sov, og kledte på seg på veien ut. Det var til sammen fem personer i nabohuset, forteller han til Fædrelandsvennen.

Nabo Christian Berg og datteren var vitner til brannen.

— Jeg våknet av brannbilene, og fikk ikke med meg starten på brannen. Først så det ut som det brant i mitt hus, dette var virkelig fryktelig å våkne til, fortalte han mens brannen ble slokket i nabohuset.

I går kveld var det fremdeles sterk røyklukt i nabolaget. Deler av den øverste etasjen i det hvite huset var utbrent, og taket på baksiden hadde falt ned. Inne i etasjen var alt sort og forkullet. Andre etasje var røykskadet, mens første etasjen i boligen så ut til å være uskadet.

Politiets skadestedsbånd sperret av området, så ikke de mange skuelystne skulle komme for nær.