KRISTIANSAND: Politiet ble tilkalt til Kongensgate i Kristiansand en kveld i mai. Da politiet kom til stedet hadde to personer gjort innbrudd i en leilighet. En kvinne og en mann som var inne i leiligheten forklarte først politifolkene på stedet, og i avhør dagen etterpå at de var blitt truet, slått og ranet. Gjerningsmennene ble for øvrig pågrept på stedet.

Tirsdag gikk begge først delvis fra sine politiforklaringer. Kvinnen nektet for at det hadde foregått noe ran, og hun hadde ikke sett at noen av blitt slått. Men oppskaket hadde hun vært.

-Vil du ha en hvilepause i arresten? Mannen som anmeldte ranet under politiavhøret dagen etterpå, har levd i et belastet miljø i Kristiansand i mange år. I retten endret han etter hvert sin forklaring fra minutt til minutt, fra spørsmål til spørsmål. Det gikk tingrettsdommer Ivar Oftedahl lei av.

– Er du sliten? Nei, svarte vitnet. – For, det hadde muligens hjulpet på hukommelsen om vi satte deg ned i arresten slik at du fikk hvile deg litt, antydet dommeren.

Også det kvinnelige vitnet fikk til tider hukommelsestap i forhold til hva hun hadde forklart politiet tidligere i løpet av den to til tre timer lange utspørringen.

Hukommelsen tilbake Til slutt endte det mannlige vitnets rettslige forklaring med at han hadde blitt ranet, slått og sparket av de to tiltalte fra Kristiansand, og at de også hadde gitt ham juling tidligere. Striden står om 20.000 kroner som den ene tiltalte, en vel 20 år gammel mann mener at 43 åringen skylder ham.

De to tiltalte erkjente stort sett ikke noe. Begge har tidligere vært involvert i ran. Den ene er også straffedømt for vold og trusler.

Dom i saken faller senere.