— Christensen var støttekontakt helt frem til han ble arrestert for NOKAS-ranet. Det sier litt om kompetansen til de som skulle hjelpe gutten på riktig vei, sier 19-åringens forsvarer Torkjell Solbø til Agderposten.

Alf Henrik Christensen er utdannet vernepleier. Han ble arrestert for medvirkning til NOKAS-ranet i slutten av august 2004, og har flere straffedommer bak seg. I 1994 ble han dømt for seks tilfeller av alkoholsmugling, og tre år senere for smugling av 15000 liter sprit.

Christensen ble i Stavanger tingrett dømt til 13 års fengsel for NOKAS-ranet, mens Borgarting lagmannsrett ga 45-åringen åtte års fengsel. Saken behandles nå i Høyesterett.

Kritisk til barnevernet

Den nå 19 år gamle gutten Christensen var støttekontakt for har mer eller mindre vært i fengsel siden han var 16. Han er nå tiltalt for drapsforsøk på en 20 år gammel mann i Risør, og grov voldtekt av en 16 år gammel jente i Arendal. Han skal i tillegg ha ranet en mann på åpen gate i Arendal sentrum. Gutten nekter imidlertid straffeskyld for de alvorlige anklagene.

Da 19-åringen ble arrestert og tiltalt, var han tilknyttet Nes ungdomshjem. Solbø er kritisk til hvordan det private barnevernet i Aust-Agder har behandlet gutten.

— Han er for lenge siden blitt utredet for ADHD, men først i fjor fikk han medisiner. I mellomtiden har det offentlige betalt rundt en million kroner i året for et behandlingsopplegg som åpenbart ikke har virket, sier Solbø til Agderposten.