KRISTIANSAND: — Vi har snakket med ham i formiddag, men han ønsker ikke å blande politiet inn i dette i det hele tatt, er vår oppfatning, sier etterforskningsleder Arne Hammen ved Kristiansand Politistasjon til fvn.no.

Politiet har ingen vitner, med unntak av kvinnelige joggeren som fant mannen. Han er nå utskrevet av sykehuset, og politiet har kjørt ham hjem til bopelen hans i Kristiansand sentrum.

— Har dere avsluttet etterforskningen?

— Nei, ikke nødvendigvis, men nå er vi ferdig med den innledende delen, det er vanskelig å si om det dukker opp noe mer i saken, det blir bare spekulasjoner, sier Hammen.

Jult opp

— Han har tydeligvis fått en kraftig omgang juling, men skadene er ikke alvorlige, sa operasjonsleder Bjarne Bakken ved Agder politidistrikt fredag kveld.

Det var klokken 17.18 fredag ettermiddag en jogger fant den 42 år gamle mannen bundet fast til et tre nær en tursti mellom A-klinikken og Fylkesmuseet, i enden av Kongsgård Alle i Kristiansand.

Ambulanse og politi ble straks rekvirert til stedet, og der fant de mannen bakbundet med skolisser surret rundt håndleddene.

Forkommen

— Han var såpass forkommen at han ikke var i stand til å frigjøre seg selv fra treet han satt bundet til, men han var ved bevissthet da vi kom til stedet, sier Bakken.

Mannen har blåmerker og merker etter vold over hele kroppen, og hadde blødninger fra hodet. Han er en kjenning av politiet, men det er ennå ikke bragt på det rene hva som har vært årsaken til voldsepisoden han har vært ute for.

— Mannen er nå bragt til sykehuset, og en krimtekniker har også vært oppe og snakket med ham, men vi vet ikke så mye mer foreløpig. Han har ikke sagt noe om hvem som har banket ham opp, sier operasjonslederen.

Politiet har hatt foretatt kriminaltekniske undersøkelser ute på stedet for å sikre spor, men det er ikke funnet bilspor eller andre gjenstander som kan føre politiet nærmere gjerningsmennene.