MANDAL: Den foreløpige obduksjonsrapporten etter det mistenkelige dødsfallet i Mandal gjør at politiet utvider sin tekniske og taktiske etterforskning.

En 83 år gammel kvinne ble funnet død i sin bolig i Mandal lørdag morgen.

— Vi har ikke fått den foreløpige obduksjonsrapporten skriftlig, men kun informasjon per telefon. De kunne ikke gi oss de svarene vi håpet på, forklarer konstituert politistasjonssjef Tor Åge Tronstad.

— Betyr det at dere kan stå overfor et drap i denne saken?

— Vi kan ikke utelukke noen ting foreløpig. Rett og slett fordi vi ikke har fått de svarene vi hadde håpet på fra rettsmedisinsk. Forhåpentligvis vil etterforskningen, avhør og en nærmere kontakt med rettsmedisiner i morgen gi oss et klarere bilde av hva som har skjedd, fortsetter Tronstad.

Det var lørdag morgen like før klokken 07.00 politiet fikk melding fra AMK om dødsfallet.

— AMK ble oppringt og varslet om kvinnen. De fant skadene hennes av en slik karakter at de kontaktet oss. Jeg kan ikke kommentere hvem som sto for varslingen til AMK, sier Tronstad.

Stasjonssjefen bekrefter at et familiemedlem har bodd sammen med 83-åringen. Samt at vedkommende er avhørt.

— Har dere siktet eller varetektsfengslet noen i saken?

— Nei, ingen er varetektsfengslet eller har status som siktet eller mistenkt, fortsetter han

Stasjonssjefen forteller videre at det i løpet av tirsdagen vil bli gjort en del avhør og tekniske undersøkelser.

— Det går først og fremst på undersøkelser av funn fra huset, samt avhør av naboer og andre i avdødes omkrets, sier Tronstad, og opplyser at Kripos foreløpig ikke er kontaktet.