KRISTIANSAND: Medisintyveriet ble avslørt av Kristiansand kommune i år, men ingen vet hvem tyven er, skriver NRK Sørlandet.

25 sobriltabletter skal ha blitt stjålet fra en utviklingshemmet person i Kristiansand. Dette skal ha skjedd tre ganger, der siste tyveri var i april. Tyven byttet da ut syv av disse tablettene med ukjente tabletter.

— Det er svært alvorlig, sier jurist Tor Øystein Kydland i Kristiansand kommune, til NRK Sørlandet.

Ifølge han var det helsepersonellet som oppdaget tablettyveriet. Gjerningsmannen hadde da byttet ut tabletten med en utgått tablett. Dette skjedde også da de syv siste tablettene ble byttet ut.

Flaks

Heldigvis gikk det bra med kristiansanderen som ble utsatt for tablettbyttingen.

— Det fikk ingen konsekvenser for personen fordi helsepersonell oppdaget de ukjente tablettene, sier Kydland til NRK Sørlandet.

Sjansene for å finne gjerningsmannen er store, ifølge Kydland. Tablettene lå nemlig i et helt nytt medisinskrin fra apoteket.

— Vi tror at gjerningspersonens fingeravtrykk kan være på medisinskrinet og har levert det til politiet. Det er bare apotekeren og kanskje en person til som har rørt skrinet, forteller til NRK Sørlandet.

Anmeldt

Saken skal nå være anmeldt, men foreløpig har politiet i Kristiansand ikke kapasitet til å etterforske saken.

— Flere etterforskere er avgitt til de som etterforsker bankranet i Kristiansand, sier Arild Sørensen til NRK Sørlandet.

Kydland håper det ikke går lang tid før politiet begynner på etterforskningen.

— Vi vet ikke engang hvilke type tabletter som ble lagt tilbake i skrinet, understreker Kydland, som fortviler over hendelsen.

Tyveriet er også blitt anmeldt i Helsetilsynet i Vest-Agder.