AGDER: Halvparten av ordførerne på Agder — ni av 15 i vestfylket og seks av 15 i aust - har stilt seg bak ordføreraksjonen for lokal selvråderett i forhold til spilleautomater. I dag og i morgen samles landets ordførere til konferanse i Kommunenes Sentralforbund (KS) i Oslo, og der blir saken trolig satt på agendaen.

— Jeg skjønner ikke holdningen til Stoltenberg og Giske, når man ser problemene automatene skaper for de spilleavhengige. Og det er kommunene som tar regningen med å få dem på rett kjøl, poengterer Songdalen-ordfører Johnny Greibesland (Sp) overfor Fædrelandsvennen.

De andre som har skrevet under i Vest-Agder er Åse Lill Kimestad (Mandal, Ap), Jan Oddvar Skisland (Kristiansand, KrF), Sigmund Kroslid (Flekkefjord, KrF), Tønnes Seland (Audnedal, Fellesliste), Ånen Werdal (Hægebostad, H), Ivar Lindal (Lindesnes, KrF), Hans Fredrik Grøvan (Lyngdal, KrF) og Torhild Bransdal (Vennesla, KrF).

I Aust-Agder er opplutningen noe svakere, med Torill Rolstad Larsen (Arendal, Ap), Bjørn Alfred Ropstad (Evje og Hornnes, KrF), Odvar Voie Eikeland (Gjerstad, Sp), Arne Thomassen (Lillesand, H), Jan Dukene (Tvedestrand, Fellesliste) og Maja T. Berli (Vegårshei, Ap).

Ap, med kulturminister Trond Giske i spissen, har hittil hisset på seg 205 av landets 431 ordførere.