FARSUND: — Vi synes det er trist, sier rektor ved Lista videregående skole, Arvid Frøsland.

Skolen har hatt utdanning i mekaniske fag helt fra oppstarten. Til høsten blir denne tradisjonen brutt, da linja for produksjons- og industriteknikk legges ned. Fylkespolitikerne bestemte å legge ned linja på grunn av lavt søkerantall.

— Det var 7 søkere ved inntaket i vår. Kravet er at vi fyller opp 2 tredjedeler av plassene, og da måtte vi hatt 10 søkere, sier Frøsland.

Han forstår politikernes beslutning. De hadde valget mellom å legge ned kjøretøylinja i Lyngdal, eller industrilinja på Lista, og da falt valget til slutt på sistnevnte.

— Vi hadde fått signaler fra utdanningssjefen om at de ønsket å beholde linja på Lista, men så snudde de rundt på det. Det er sånt som skjer, sier Frøsland.

Må flytte

Nedleggelsen går ut over elevene som nå går grunnkurs ved Lista videregående skole.

— De som hadde ønske om å gå videre på produksjons- og industriteknikklinja hos oss, får tilbud om plass i Flekkefjord. Det er derimot ikke alle som har lyst, eller mulighet, til å flytte, og disse må da velge en annen linje, forteller Frøsland.

Industriledere skuffet

Også industrilederne i Farsund kommune er skuffet over at linja ved Lista videregående skole legges ned.

— Farsund er en stor industrikommune, med over 600 arbeidsplasser innen dette feltet. Det er derfor synd at vi ikke lengre kan tilby industriutdanning, sier Bernt Carlsen, personalsjef ved Elkem Lista.

Han forteller at de har rekruttert lærlinger fra Lista videregående skole.

— Nå må vi finne en annen løsning, sier han.