KRISTIANSAND: Jensen og Stoltenberg krangler så busta fyker i tv-debattene, men tonen er tydeligvis god mellom de to politikerne når de reiser.

Ifølge VG Nett skal Jensen og Stoltenberg ha bestilt privat turbopropp sammen og koste seg i behagelige seter på svippturen fra Kjevik til Gardermoen etter å ha møtt velgerne på Sørlandet for halvannen uke siden.

Og det var bare få timer etter de harde politiske duellene de var med i på NRK i Kristiansand.

Stoltenberg og Jensen har karakterisert seg selv som hovedfiender i valgkampen, men det er tydelig at det ikke gjelder når arbeidsdagen tar slutt og de to partilederne pakker reisekofferten.

Delte regningen med NRK Prisen på herligheten kom på 47.000 kroner, en regning de delte med NRK fordi de velvillig ventet i Kristiansand for å være med på direktesending om kvelden, før de fløy hjem, skriver VG.

Driftsleder Roar Thun i Det norske Arbeiderpartiet hevder overfor avisen at politikerne sjelden benytter seg av privatfly-luksus, men at det i dette tilfellet var nødvendig å benytte seg av denne løsningen på grunn av en hektisk timeplan. Thun sier Stoltenberg ofte flyr helikopter når han reiser.

— Måtte rekke arrangement i Hedmark

Det var Siv Jensen som hadde bestilt propellflyet.

— Jeg måtte rekke et valgkamparrangement i Hedmark onsdag morgen. Enkelte ganger har vi program som gjør at vi må ty til slike løsninger, sier hun til VG.