Kristiansanderen fortsetter sin fantastiske sesong og overrasket alle da han klemte til og vant søndagens knallharde ritt i Danmark.

Vangstad fikk sitt store gjennombrudd under Tour of Norway for to uker siden, da han rykket fra alle og vant rittets femte etappe. Søndag viste Sparebanken Sør-rytteren igjen sin voldsomme kapasitet. To kilometer fra mål tråkket han til, overrasket feltet og stakk fra, men i den siste rundlkjøring før oppløpet i Odense ble han innhentet av hovedfeltet.

I den slake motbakken inn mot mål, maktet ingen å følge unggutten fra Gimlekollen. Alene i front viste 23-åringen igjen sin enorme kjørestyrke, holdt det jagende feltet bak seg og kunne strekke armene over hodet etter nok en imponerende seier.

— Jeg planla egentlig å angripe tidligere, men det var litt motvind, brede veier og åpent terreng, så jeg ventet til finalen. Jeg så at jeg ble hentet inn i rundkjøringa, men jeg måtte prøve og gikk til med en langspurt, forklarer Vangstad til sykkelnettstedet procycling.no.

— Han er helt vill! Vi så jo i Tour of Norway hvor sterk han er,men at han klarte å ta spurten fra front var bare helt rått. Det var meget sterkt, sier sportsdirektør Sebastian Kvålsvoll til Procykling.

23-åringen fra Kristiansand viste igjen at formen er god foran NM-tempoen i Brumunddal 25. juni, som er det neste store målet. Der kjører Vangstad for VM-plass.