Politiet rykket ut med mye mannskap da de fikk melding om den mistenkelige gjenstanden søndag formiddag. Foto: Kjartan Bjellland
Det ble litt ekstra ventetid på passasjerene som skulle fly søndag formiddag. En avgang ble forsinket med 20 minutter. Foto: Kjartan Bjellland

Ved 10-tiden ble Kjevik evakuert, og politi og ambulanse kom raskt til stedet.

Image-1.jpg Foto: Kjartan Bjelland

— Under gjennomlysning av håndbagasje ble det oppdaget noe som så ut til å være en håndgranat, sier Hans Waage, politiets innsatsleder på stedet.

Tømt for sprengstoff

— Det ble umiddelbart slått alarm og flyplassen ble evakuert til vi fikk sjekket hva dette var. Da vi kom inn til bagasjen så vi at det har vært en håndgranat, men at den er tømt for sprengstoff. Den er ikke farlig, sier Waage.

Bagasjen tilhørte en kvinnelig passasjer som skulle med fly til København. Eieren har opplyst at granaten er en souvenir som brukes til askebeger.

Fædrelandsvennen har vært i kontakt med eieren av håndgranaten, som ikke ønsker å kommentere episoden.

- Alle rutiner ble fulgt

Flyplassen var evakuert i ca 30 minutter.

Lufthavnsjef Thomas Langeland er godt fornøyd med måten flyplasspersonalet taklet episoden på.

— Da vårt personale så den potensielt farlige gjenstanden slo de full alarm og alle rutiner ble fulgt til punkt og prikke. Du kan jo tenke deg hva som ville skjedd hvis vi ikke hadde reagert på denne måten og det hadde vist seg at den mistenkelige gjenstanden var en reell håndgranat.

En avgang til København ble forsinket med 20 minutter som følge av episoden. Flytrafikken gikk kort tid etter evakueringen som normalt.