Politiadvokat Rune Alsted Amundsen i Agder politidistrikt sier til NRK Sørlandet at grunneieren ikke har vedtatt boten.

— Han er derfor varslet om at saken vil komme opp for tingretten, sier politiadvokaten.

Ulovlig fylling

Grunneieren i Songdalen har fått forelegget på 50.000 kroner for ulovlig utfylling i Tronstadvann, som dekker vanntilførselen til store deler av Kristiansand, Songdalen og Søgne. Bakgrunnen for boten er to fyllinger han har laget fra egen grunn og ut i drikkevannet.

Fædrelandsvennen har tidligere skrevet om fyllingene, både da kommunen anmeldte forholdet i 2013, og i fjor da dagmulkten som kommunen krevde hadde vokst til rekordhøye 750.000 kroner. Siden har den vokst ytterligere.

Utfyllingene består blant annet av steinmasser, asfalt, betongrester jord og sand, og skaper større landareal. Undersøkelser har avkreftet at drikkevannet er forurenset, men kommunen har hele tiden sagt at fyllingene er ulovlige.

Politianmeldt

Teknisk sjef i Songdalen kommune, Knut Svendsen, sier det er flere grunner til at grunneieren ble politianmeldt.

— Det å gjøre inngrep i strandsonen ut i vannet til hovedvannkilden til store deler av l Kristiansand, Songdalen og Søgne, er alvorlig, sier Svendsen til NRK.

Derfor ble også grunneierens søknad, som ble sendt i etterkant av utfyllingene, avslått av kommunen.

— I denne saken har vi fulgt opp med dagbøter, og i tillegg er saken så alvorlig at vi har gått til politianmeldelse, sier Knut Svendsen.

Bekymret

Til grunneierens søknad har Tronstadvann interkommunale vannverk (TIV) i en høringsuttalelse skrevet at utfyllingene er foretatt med urene masser som gir en usikkerhet med hensyn til forurensing av drikkevannet.

— TIV har vært, og er, svært bekymret, heter det.