— Det var en bil som ikke ville stoppe ved en kontroll på Langenesveien. Den snudde og kjørte mot Vågsbygd gjennom Voiebyen, sier operasjonsleder Ole Bjørn Kleivane til Fædrelandsvennen.

Ifølge Kleivane skal bilføreren ha tverrvendt i veibanen da vedkommende nærmet seg trafikkontrollen.

— Det var ganske åpenbart at føreren ikke hadde til hensikt å la seg kontrollere. Grunnen til det er uviss, sier Kleivane.

- Så ikke trygt ut

Ved Esso-stasjonen i Auglandsbukta skal sjåføren flere ganger ha kjørt i feil kjørefelt for å komme seg unna politiet.

— Jeg så politiet stille seg i rundkjøringa ved Esso-stasjonen for å sperre veien. Da kjørte bilen ut av rundkjøringen i feil kjøreretning og inn på bensinstasjonen. Deretter kjørte den ut fra bensinstasjonen i feil kjøreretning og mot Åsane, sier Fredrik Løschbrandt (19) til Fædrelandsvennen.

Ifølge Løschbrandt virket det hele ganske dramatisk.

— Det så ikke trygt ut. Bilen holdt på å kollidere flere ganger. Det var nesten som biljaktene i USA jeg har sett på tv, sier Løschbrandt.

Besluttet å avbryte

Patruljen som iverksatte forfølgelsen meldte om hendelsen klokka 13.24. Klokka 13.37 besluttet politiet å avbryte på grunn av sikkerheten.

Bilen ble funnet i Jørgen Løvlandsvei på Grim. Foto: Tipser

— Da den kom til Hannevika avbrøt vi forfølgelsen på grunn av kjøreadferden til bilføreren. Det var ikke spesielt høy hastighet, men det var flere ting ved kjøreadferden som gjorde at vi valgte å avbryte, sier operasjonsleder Kleivane.

Funnet

Litt senere ble politiet tipset om at bilen sto forlatt i Jørgen Løvlandsvei på Grim.

— Etter siste observasjon 13.37 var bilen på vei inn mot byen på E 39. Klokka 14.38 får vi så tips om at bilen står forlatt på Grim, sier Martin Ugland på politiets operasjonssentral.

Bilen, en VW Golf, er nå tauet inn.

— Vi har ikke funnet føreren, men vi har ikke grunn til å tro at bilen er stjålet. Vi har en beskrivelse av en person som forlot stedet, sier Ugland.

— Nå forsøker vi å finne vedkommende, samtidig som vi har tatt fingeravtrykk og undersøkt for dna i bilen, opplyser han.