— Jeg må snakke med handelsstanden, men vi må jo få til en fest eller happening. Denne plassen er så etterlengtet, sier park- og idrettsjef Jürgen Orf til Fædrelandsvennen.

September

Nå er også første lekeapparat på plass og i begynnelsen av september skal alt være ferdig. Nå venter entreprenør Vågen og Hansen Utemiljø AS på de neste lekeapparatene og på benkene som er spesialbestilt.

Det var Anne Gerd Eieland i Senterpartiet som for 2,5 år siden lanserte ideen om ny og gigantisk lekeplass for å trekke handlende til sentrum og for å skape trivsel. Nå er den blitt en del mindre enn tenkt, men det skal ha sin årsak i eiendomsgrenser i sentrum.

Det har tatt tid å planlegge parken, og blomsterhandler Åse Eikeland lurte for et par år siden på om en god idé må ta fire år å gjennomføre i Vennesla.

Gravingen begynte i juni i år, etter anbudsprosess og ytterligere utsettelser. Så kom fellesferien og alt stoppet opp igjen. I hele sommer har plassen mellom Herredshuset og banken ligget der som en byggeplass.

2,5 millioner

— Fortæranes at vi måtte vente så lenge på lekeapparater. Men nå kommer de hvert øyeblikk. Det blir bra til slutt, sier Jürgen Orf.

Ombyggingen av lekeplassen har en økonomisk ramme på cirka 2,5 millioner kroner.