— Tro er vanskelig å måle, men vi har ingen grunn til ikke å stole på byens pastorer når de forteller om økende interesse for det kristne budskapet. En tre-fire år gammel undersøkelse utført blant ungdomsledere i menighetene bekrefter også dette, sier styremedlem Susanne Aanensen i «Sammen for byen».

Denne uka har boka «Levende tro» blitt dumpet ned i postkassene til 36.100 husstander i Kristiansand. Det er «Sammen for byen» som er et forum for ledere i ulike kirkesamfunn, som står som utgiver. I boka slås det blant annet fast følgende at « Aldri før har så mange mennesker snakket om Jesus i Kristiansand. Stadig flere blir nysgjerrige på kristen tro, og søker de kristne forsamlinger. Det meldes om vekst og nye medlemmer i hele kommunen».

— Jeg vet ikke hvordan det er med Den norske kirke, men mange av frimenighetene i Kristiansand melder i alle fall om medlemsvekst, sier Susanne Aanesen..

168 flere medlemmer

De offisielle medlemstallene til både Den norske kirke og de kristne frimenighetene samlet viste i fjor en vekst. Den norske kirke hadde ved årsskiftet 56.268 medlemmer i Kristiansand, noe som er en økning på 168 personer fra året før. 25. mars i år har antall medlemmer i Kristiansand økt ytterligere til 56.313 medlemmer.

Ved årsskiftet var 9151 personer med bostedsadresse i Kristiansand medlemmer av en kristen frimenighet. Det er 564 flere enn året før.

Ikke imponert

— Mye av veksten til menighetene må sees i sammenheng med befolkningsveksten. Human-Etisk Forbund fikk i fjor 68 nye medlemmer, og hadde ved årsskiftet 1584 medlemmer. I Kristiansand har de fem siste årene hatt en medlemsvekst på hele 20 prosent, sier organisasjonssekretær Vibeke Lauritsen i Human-Etisk Forbund i Vest-Agder.