— Lokalene vi var i hadde gått ut på dato og var nedslitte, fastslår seksjonsleder i Statens vegvesen, Terje Bekker.

Vel er trafikkstasjonen fått halvert arealet i forhold til før, men de ansatte har fortsatt store lyse arealer å jobbe på. Foto: Jarle R. Martinsen

Tirsdag åpner de nye lokalene til Mandal trafikkstasjon på samme sted som de forrige lokalene lå. Men nå er dette blitt et nytt bygg som trafikkstasjonen deler med den nye Kiwi-butikken på Skisnes.

Ingen hall

Det mest påfallende med de nye lokalene er at kontrollhallen er borte. Allerede i 2010 ble det slutt på å ta inn kjøretøy for kontroll her, det ble flyttet til den nye trafikkstasjonen i Kristiansand.

— Så mens vi før hadde totalt 700 kvadratmeter er vi nå nede i 300 kvadratmeter, sier Brekke.

Leie i åtte år

Nå snakkes det ikke lenger om nedleggelse av trafikkstasjonen i Mandal. Veivesenet har leid lokalene i åtte år, med opsjon på ytterligere to år til.

Her er inngangspartiet til den nye trafikkstasjonen. Lokalene er i samme bygg som den nye Kiwi-butikken på Skinsnes. Foto: Jarle R. Martinsen

— Stortinget har bestemt at stasjonen ikke skal legges ned. Så her kan folk som før komme for å ta praktisk og teoretisk føreprøve, registrering av biler og så videre, sier Brekke.

Flotte

I dette rommet skal folk som vil ta teoriprøven sitte. Foto: Jarle R. Martinsen

Og de fem ansatte er selvsagt glade for at stasjonen blir. Konsulent Brita Dale sier de synes lokalene er blitt lyse og flotte.— De er mer tilpasset vårt behov i forhold til før, sier hun.