— Det er grunn til å mistenke omfattende tyverier. Det er ikke vanlig å ha 50 sykler i stua, sier lensmann i Vennesla, John Tomas Homme.

I alle prisklasser

— Vi har funnet hverdagssykler, karbonrammer til 15.000 kroner, demonterte sykler og en rekke sykler vi mener rammenummeret er visket ut på, ramser han opp.

Lensmannen sier den videre etterforskningen vil avklare hvor langvarig og omfattende aktiviteten har vært og om det har vært drevet det reneste sykkelverkstedet i leiligheten som mannen bor i.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook

— Det er ikke ulovlig å ha femti sykler i leiligheten sin. Men når vi med en rask sjekk fant mange uten rammenummer og også kunne identifisere stjålne sykler, valgte vi, etter drøfting med politijurist, å beslaglegge alt. Tiden vil vise om vi står overfor en stor helerisak. Summert snakker vi betydelige beløp, sier lensmann Homme.

Fire siktet

Lensmann i Iveland og Vennesla, John Thomas Homme mener det kan dreie seg om en omfattende helerisak. Foto: Torstein Øen?

I alt fire personer er siktet. I tillegg til 50-åringen er to andre venndøler (født i 1964 og 1969) og en mann fra Søgne (født i 1980) tatt.Alle fire er løslatt av politiet med meldeplikt.

Den ene av dem ble observert gående og senere pågrepet ved Stallemo søndag morgen. I samme området ble en VW Caravelle funnet. Den ble stjålet fra Hunsøya og firmaet Vipas i forrige uke.

Inne i bilen hadde Vipas en snøfreser stående. Den er ikke funnet igjen.

Narkotika

Flere av de siktede hadde også mindre mengder narkotika på seg da de ble tatt av politiet.

— Vi jobber nå med å nøste i alle detaljene. Sykkelsaken er stor og omfattende, og mye etterforskning gjenstår. Vi ser ikke bort fra utvidede siktelser og flere pågrepne, sier lensmann John Thomas Homme.