Zlatko Tripic hadde som mål å tilrive seg en plass på Greuther Fürth denne sesongen. Det har ikke lyngdølen klart.

22-åringen står bokført med fire innhopp på de ti første kampene i 2. Bundesliga. I forrige serierunde satt Tripic på benken da Greuther Fürth tapte hele 0-5 på hjemmebane mot serieleder Bochum.

— Det er klart jeg skulle ønske jeg kunne spille mer, men så er det også forståelig siden de som spiller gjør det veldig godt nå og vi ligger kjempebra an. De som spiller på kantene er våre toppscorere og beste spillere, så akkurat nå er det stor konkurranse i laget, sier Tripic til Fædrelandsvennen.

Zlatko Tripic er hjemme i Lyngdal på ferie. Her er han avbildet på kafeen "Midt i" i Lyngdal sentrum. Foto: Håvard Karlsen

Lyngdølen var Starts beste spiller under 2014-sesongen, noen som førte til at han fikk drømmen om proffspill oppfylt i vinter da den tyske klubben la inn et bud på kantspilleren.

Har ikke vurdert klubbytte

Da Fædrelandsvennen møtte Tripic hjemme i Lyngdal i sommer, sa han at målet var å få gjennombrudd i klubben denne sesongen. Enn så lenge har ikke det skjedd.

— Føler du at utviklingen går i riktig retning?

— Ja, helt klart. Treningshverdagen her er utrolig bra. Vi har nærmere 30 spillere i A-troppen, så kvaliteten på trening er veldig høy. Jeg har troen på at muligheten min vil komme. Jeg må bare være tålmodig. Så langt har jeg hatt tre trenere her, så klart det er utfordrende, sier Tripic.

Tripic har byttet ut gult og svart med grønt og hvitt. Foto: Greuther Fürth

— Er det aktuelt for deg å bytte klubb for å få mer spilletid?

— Nei, det har aldri vært noe tema, sier Tripic.

Greuther Fürth ligger på en sjetteplass etter ti serierunder med sine 17 poeng. Det er fire poeng opp til ledende Bochum.

Tronstad venter fortsatt på debuten

Sondre Tronstad (20) har ennå ikke fått spilletid på nest øverste nivå i England.

Midtbanespilleren, som forlot Start til fordel for Championship-klubben Huddersfield i januar 2014, får kamptreningen sin med klubbens U21-lag i reserveligaen.

— Jeg synes det går veldig bra og jeg er godt fornøyd med hvordan jeg har prestert og hvordan jeg har utviklet meg som spiller, sier Tronstad, som var på benken til Huddersfield for første gang i oppgjøret mot Hull i 1. serierunde.

Sondre Tronstad var i sin første A-lagstropp for Huddersfield lørdag. Her fra trening med A-laget da Fædrelandsvennen besøkte ham tidligere i år. Foto: Jon Anders Skau

— Det var en utrolig spennende opplevelse. I forkant av kampen hadde jeg vært med A-laget til Spania på treningsleir, noe som gav mersmak og en ekstra god motivasjon foran sesongen, sier Tronstad, som ikke har vurdert noe klubbytte.

— Fortsetter utviklingen vil nok sjansene for førstelagsspill bli større og større, sier han.

Pepa reddet plassen på Island

Avni Pepa har spilt under Joey Hardarson på det islandske toppserielaget ÍBV Vestmannaeyjar denne sesongen.

— Jeg føler det har gått veldig bra, til tross for at vi har vært en del nede i bunnen, sier Pepa til Fædrelandsvennen.

Midtstopperen, som har en fortid i klubber som Start, MK og Sandnes Ulf, er kaptein på sitt islandske lag, og har vært på banen i 18 av 21 kamper denne sesongen.

— Eliteserien er vel bedre, men det er mange gode spillere her. Mange har fått øynene opp for ligaen, sier Pepa, som har ett år igjen av kontrakten sin.

ÍBV trenes av den tidligere Fløy-treneren og Start-spilleren Joey Hardarson, og tok 19 poeng på sine 22 kamper i seriespillet. Det ga en 10. plass (av 12 lag) i den islandske toppdivisjonen.

Skadeproblemer for Mørch - igjen

Mandalitten Mats Mørch har gått skadet under store deler av oppholdet sitt i Derby. Før årets sesong var han uheldig igjen.

— Jeg fikk den andre skuldra ut av ledd i sesongoppkjøringen, så jeg er ute av spill frem til januar/februar. Det er kjedelig, men jeg er ferdig med sutringen og skal bli frisk så fort som mulig, sier Mørch til Fædrelandsvennen.

Mats Mørch har slitt stort med forskjellige skadet etter at han reiste fra MK til engelske Derby. Foto: Derby County

Keeperen kom til Derby sommeren 2012, men har ennå ikke debutert på A-laget til Championship-klubben. Han har i utgangspunktet vært tredjekeeper, og har de siste årene blitt leid ut til en rekke klubber, senest til Leamington, som spiller på nivå seks i England. I sommer trente han med Start.

Mørch har blant annet fått kneskålen ut av ledd (i 2010), den venstre skulderen ut av ledd to ganger (2012 og 2014). Han har en kontrakt med Derby som går ut etter årets sesong.

To kamper på benken for Crowe

Michael Crowe er tredjekeeper for Ipswich, og har sin kamphverdag for U21-laget.

Ipswich

— Det går veldig bra for tiden. Det har akkurat kommet inn en ny U21-keeper som har gitt meg litt konkurranse og som har gjort meg mer motivert, sier Crowe til Fædrelandsvennen.

Michael Crowe er tredjekeeper for Ipswich, og må være parat i jula dersom klubben får skader. Foto: Kjartan Bjelland

Sisteskansen, som kom til Championship-klubben Ipswich, har vært på benken to ganger for A-laget denne sesongen. I serien var det mot Preston. I tillegg var han med i troppen da laget tapte 0-3 mot Manchester United i ligacupen 23. september.

— Det var en fin erfaring. Den ga meg en smak på hvor man jobber mot som fotballspiller, sier Crowe, som har en kontrakt som strekker seg ut 2016-sesongen i England.

Crowe har akkurat blitt tatt ut på U21-landslaget til Wales.

Den ukjente sørlandsproffen

Søgne-gutten Rasmus Repstad hoppet på et profftilbud fra engelske Nuneaton Town FC i sommer.

Nuneaton Town spiller i National League North, som er nivå 6 i det engelske ligasystemet. Repstad fikk prøve seg i et par treningskamper før sesongen, men han har ennå ikke fått sjansen i ligaen.

Etter at Repstad signerte kontrakten, var han klar på at nivået var noen hakk opp fra det han var vant til i 2. divisjonsklubben Vindbjart.

— Jeg har aldri spilt på et så høyt nivå. Det er veldig profesjonelt og alle spillerne er fulltidsansatt. Jeg håper dette er starten på et eventyr, sa Repstad til Fædrelandsvennen i juli.

Søgne-guttens kontrakt med Nuneaton går ut til sommeren.

- Start må være tett på

Start-trener Bård Borgersen sier at klubben følger godt med på eksilsørlendingene både innenlands og utenlands.

Kristiansand

— Alle sørlendinger som er ute bør være på vår radar, om det gjelder Sondre Tronstad (Huddersfield), Zlatko Tripic (Greuther Fürth), Sverre Bjørkkjær (Haugesund), Steffen Hagen (Odd), Eirik Schulze (Strømmen), Martin Ramsland (Strømmen) eller Stefan Strandberg (Krasnodar). Samtidig er det sånn at vi i Start ikke kan utvikle alle sørlendinger, sier han.

Foto: Kjartan Bjelland

— Jeg vil ikke legge meg opp i hvilke valg som er tatt, men spillere som Tripic og Tronstad er veldig gode spillere som vi har et forhold til og må være tett på. Det er sånn at noen vender tilbake for å utvikle seg videre. Vi i Start må være offensive i forhold til det, og spillerne må føle at de er tett på oss og har et forhold til Start, sier Borgersen.