KRISTIANSAND: – Min intensjon er at politiet i Agder skal strekke seg langt for at godt planlagte arrangementer kan bli gjennomført, sier politimester i Agder politidistrikt, Kjerstin Askholt, i en pressemelding som ble sendt ut torsdag ettermiddag.

Hun understreker at sikkerhet, liv og helse har førsteprioritet, og at det må ligge en grundig risikovurdering til grunn i hvert enkelt arrangement for at politiet skal anbefale at arrangementene kan gjennomføres, så lenge trusselnivået er høyt.

Torsdag har Askholt sittet i møte med politiets operative stab for å diskutere hvordan politidistriktet skal håndtere planlagte arrangementer i landsdelen i den nærmeste fremtid.

Trusselnivået nedjustert

På møtet ble det besluttet å etablere en vurderingsgruppe som fortløpende skal vurdere sikkerheten rundt Pride-arrangementer, støttemarkeringer og andre større og mindre arrangementer som er planlagt.

Askholt minner om at terrortrusselnivået i Norge fortsatt er høyt, til tross for at PST i går justerte ned fra fem til fire på terrortrusselskalaen.

– Trusselnivået er ikke lenger kategorisert som ekstraordinært, men faren for følgehandlinger eller inspirerte angrep gjør at politiet må være godt forberedt. Å trygge befolkningen er politiets viktigste oppgave, sier Askholt.

Hun understreker at innbyggerne i Agder fortsatt bør leve som normalt, men at det vil være mer synlig, uniformert politi som er bevæpnet.

Grønt lys for Pride

Til lørdag skal det etter planen arrangeres Pride i Grimstad, og arrangementet er ventet å prege bybildet når det pågår.

Politistasjonssjef ved Arendal og Froland politistasjon og leder i Østre Agder Driftsenhet, Terje Gundersen, sier at slik det ser ut nå, er det ikke noe fare for at arrangementet må avlyses.

– Vi har litt tid frem mot lørdag til å planlegge og se litt på sikkerhetssituasjonen. Slik vi ser det nå skal vi får til dette her, sier Gundersen til Fædrelandsvennen og legger til:

– Vi har en dialog med arrangøren og vil gjøre vårt for å sikre og trygge det arrangementet så godt som mulig, til tross for at trusselbildet er der.