LILLESAND: På kort sikt blir det beskjedne praktiske konsekvenser. Men nå dannes et konsern hvor mer av styringen blir foretatt fra sentralt hold. Så skal det gjøres en utredningsjobb fram til årsmøtet i 2001. Hva som skjer deretter, er åpent. Intet er fredet, sier organisasjonssjef Johan Arnt Skrettingland i Gilde Agro Fellesslakteri BA.Et ekstraordinært årsmøte i kjøttsamvirkeorganisasjonen for Rogaland og Agder har med overveldende flertall vedtatt å slutte seg til Norsk Kjøtt, som dermed får rollen som et nytt, nasjonalt samvirkeforetak innen kjøttbransjen.Av de 110 kjøttproduserende bøndene som deltok på Gilde Agros møte, kom 32 fra Agder-fylkene. Det gjenspeiler også styrkeforholdet mellom Rogaland og Agder med hensyn til kjøttproduksjon.Det skal treffes flere formelle beslutninger i flere organisasjoner den nærmeste tiden, men løpet mot et landsdekkende, bondeeid konsern synes i praksis å være kjørt.— Dette skjer ikke av nød. Det er åtte solide, regionale organisasjoner som slår seg sammen. Gevinstene på sikt kan ligge i spesialisering, og vi skal se på anleggsstrukturen med åpne øyne, fremholder organisasjonssjef Skrettingland.- Hva med anleggene i Kvinesdal og Lillesand?- Det ligger intet i kortene om endringer, men også de vil bli trukket inn i vurderingene fremover. Kvinesdal har spesialisert seg på småfe, mens Lillesand har droppet sauen til fordel for gris og storfe. Så det er jo en viss spesialisering i regionen allerede, sier Skrettingland.Han legger til at merkenavnet Gilde Agro er verdifullt og blir beholdt. Ikke som betegnelsen på en egen bedrift, men som navnet på en avdeling under Norsk Kjøtt.