MANDAL: Episoden fant sted i Mandal sentrum om kvelden fredag 11. august. Den da 15 år gamle jenta var sammen med ei venninne da de møtte en tidligere klassevenninne på brygga. Hun befant seg i en båt som lå til kai ved Amfi-senteret i Mandal sentrum, da jentene kom bort til henne og ville snakke.

Da tiltalte konfronterte henne med noen rykter hun skulle ha satt ut, ville hun ikke svare. Hun gav uttrykk for at hun ikke ville snakke med 15-åringen. Da ble tiltalte irritert og slo mot henne, slik at hun mistet en boks med cider ut av hendene. Fornærmede trakk seg tilbake i båten. Jenta på brygga ble sint og kastet en ølflaske mot henne.

Knakk to tenner Flasken traff ifølge dommen fornærmede på munnen slik at leppa strakk, to tenner knakk og flere tenner fikk støtskader. Jenta falt ned på dørken i båten.

Den nå 16 år gamle jenta innrømmer å ha kastet flasken, og at hun så at den traff den tidligere klassevenninnen i ansiktet. Hun har i retten forklart at hun kastet ølflasken uten å se, og at hun ikke kastet hardt.

Hun har videre gitt uttrykk for at det er en normal ting å gjøre når man er skikkelig forbannet, og at hun kastet flasken fordi hun mente jenta fortjente det.

— Skadet seg selv I retten har jenta sagt at det ikke var hun som påførte fornærmede skadene. Det mener hun er bevist gjennom et innlegg på www.fvn.no. Her skriver en debattant som kaller seg Frank Eriksen at han så episoden:

"Jenta fikk bare en flat hånd over trynet. Det var hun selv som klarte å skade både leppe og tenner ved å "falle" med trynet først i dørken på båten hun stod i" , skriver vedkommende i debatten.

16-åringens forsvarer fremla en utskrift fra nettavisen i retten. Dokumentet ble imidlertid ikke ansett som et pålitelig bevis, og dermed ikke vektlagt. Politiet har nedlagt mye arbeid i å finne en Frank Eriksen som kan ha tilknytning til saken, men har ikke lyktes.

Farlig redskap Retten finner det bevist utover enhver rimelig tvil at den da 15 år gamle jenta kastet glassflasken i fornærmedes ansikt, slik at hun pådro skader på leppe og tenner.

I dommen understrekes det at en glassflaske er et særlig farlig redskap, og at skaden lett kunne blitt mer alvorlig. Retten mener også at jenta burde ha innsett muligheten for at skade kunne oppstå da hun kastet flasken.

Retten la betydelig vekt på jentas unge alder da hun ble idømt 60 dagers betinget fengsel, med en prøvetid på to år.