OSLO: — Med så store angrep mot hodet, kunne det fort ha gått veldig galt. Mannen kunne ha blitt drept, bekrefter lege Tormod Lønnerød, som behandlet Nemanja Markovic på legevakten i Kristiansand lørdag natt.

— Jeg går aldri mer alene i Kristiansand om natten, sier den tydelig pregede 22-åringen fra sykesengen på Ullevål Universitetsykehus i Oslo. Der har Fædrelandsvennen fått snakke med ham etter at han er blitt operert for hodeskader og nesebrudd.

SKOAVTRYKK.

Frykt for omfattende hodeskader gjorde at leger ved sykehuset i Kristiansand valgte å sende ham dit etter det brutale overfallet.

— Han er også blitt sparket mens han lå nede. Skoavtrykk mot tinningen tyder på det, sier lege Lønnerød.

Han betegner saken som spesielt stygg:

— 22-åringen har åpenbart blitt utsatt for grov vold. Mannen har pådratt seg alvorlig hodeskade.

SORRY.

Nemanja Markovic selv husker ikke stort annet enn at han ble slått i bakken nederst i Tollbodgata ved ett-tiden natt til lørdag. Markovic var sammen med en serbisk kamerat denne natten. Begge studerer klassisk musikk.

— Jeg var alene da det skjedde. Kameraten min var gått inn på 7-Eleven for å kjøpe noe mat til oss. En synlig beruset mann og jeg kom borti hverandre på fortauet. Jeg holdt tak i ham så han ikke skulle falle, og sa «sorry». «Snakk norsk!» sa mannen. Men det kan jeg jo ikke. Bare serbisk og engelsk. Dermed gikk han løs på meg. Jeg vet ikke om han var alene, eller om de var flere som slo, sier utvekslingsstudenten fra Serbia.

KRAFTIG SLAG.

  • Ansiktet mitt var blodig og hodet verket intenst da jeg kom til meg selv. Jeg ropte etter kameraten min, uten at han hørte meg. Men jeg klarte å ringe ham, forteller Markovic.

Etter kort tid kom polititjenestemenn som brakte ham til legevakten.

— En lege sa at nesen var brukket helt oppe ved neseroten og at det skal kraftig slag til for å klare slikt.

NIFST.

  • Hva tenker du om det som skjedde?

— Jeg er overrasket og redd. Jeg tenker at jeg skal gå sammen med flere dersom jeg igjen våger meg ut om natten i Kristiansand sentrum. Det er nifst at man risikerer å bli slått ned bare man støter borti et menneske.

— Blir du værende i byen?

— Ja. Jeg akter å fullføre utdannelsen. Lykkeligvis er ikke fingrene eller hendene skadet. Er jeg heldig kan jeg spille cello igjen i neste uke, sier musikkstudenten.

Ifølge politiet er ingen pågrepet eller mistenkt i saken.

FAKTA:

Ved utgangen av oktober hadde politiet registrert 168 tilfeller av vold i Kvadraturen.

Det er én hendelse mer enn i hele fjor.

Det verste året var 2004, med 229 voldstilfeller.