KRISTIANSAND: Jakten startet med at en rød Passat stajsonsvogn nektet å stoppe i en promillekontroll på riksvei 461 ved Brennåsen. Bilføreren stakk av på E 39 inn mot Kristiansand klokken 09.20. — Bilen kjørte i en stor fart, og kjørte blant annet mot en enveiskjørt gate, sier et vitne til fvn.no.

Et par minutter senere svingte bilen inn på Slettheiveien med tre politipatruljer i hælene. Jakten gikk videre ut på E 39 vestover mot Fidjane. Klokken 09.31 lyktes det bilføreren å kjøre fra politiet. Patruljen mistenkte at han hadde kjørt opp mot Tinnheia.

Operasjonssentralen ved Agder politidistrikt opplyser til fvn.no at to menn satt i bilen. Politiet skal ha vært i kontakt med føreren over mobiltelefon, men han nektet å stanse.

— Han nektet å stoppe, og vi måtte til slutt gi opp. Men vi er sikre på hvem de to i bilen er, og regner med å få tak i dem i løpet av kort tid. Gode kunder dukker alltid opp, sier operasjonsleder Arne Arnesen.

— Det må være en eller annen grunn til at de ikke stoppet i promillekontrollen, men om det er beruselse ellee om de hadde ting i bilen de ikke ville at politiet skulle se, vet vi ikke, sier Arnesen.