KRISTIANSAND: — Jeg har flere ganger sett nestenulykker når jeg har gått tur med hunden. Bilister prøver å presse seg ut i veien til tross for at Ringveien nå er forkjørsvei. Folk er vanedyr, derfor må ting foregå riktig når man skal merke om en vei, sier barnefaren.

For to uker siden ble arbeidet med å omgjøre Øvre Ringvei til førkjørsvei igangsatt. Skilter ble satt opp og dekket til med plastikk. Hensikten var å avdekke skiltene samtidig som merkingen av hvite trekanter på asfalten stod ferdig. Men hærverk på skiltene gjorde jobben vanskelig for Kristiansand Ingeniørvesen. Plastikken som skulle skjule den nye skiltingen ble revet bort flere steder, noe som skapte forvirring i trafikken. Dermed måtte ingeniørvesenet ta affære og valgte å avdekke samtlige skilt. Resten av skiltene ble umiddelbart satt opp. Men merking av asfalten har det tatt lenger tid med.

— Jeg har selv opplevd å måtte bråbremse da en bil kjørte ut rett foran meg i krysset inn til Gislemyrveien. Det burde vært skiltet med oransje informasjonsskilt som informerte om det nye kjøremønsteret. En bussjåfør fortalte meg at en i ingeniørvesenet hadde opplyst om at skiltingen ikke gjelder før de hvite trekantene på asfalten er merket. Det sier litt om hvor mye forvirring det er blant folk, sier Bekkevold.

BILDE TIL HØYRE: I går var ingeniørvesenet ute for å merke flere av avkjørslene langs Øvre Ringvei.

Han er først og fremst bekymret for barna som ferdes i trafikken til og fra skolen.

— Det skal være unødvendig å være bekymret for barna når vi sender dem av gårde. Det er flere titalls barn som går til Åsane skole hver dag. Da er det uakseptabelt at skiltingen er så dårlig. Jeg er opptatt av nærmiljøet her. Andre får ta seg av sitt boområde, sier Bekkevold til Fædrelandsvennen.