ARENDAL: Det er funnet 700.000 kroner i kontanter, 300.000 kroner på flere bankkontoer, to kilo amfetamin og 80 kilo hasj. I tillegg har politiet tatt beslag i en seilbåt, som skal være brukt til smugling av flere hundre kilo hasj, skriver Agderposten.

Seilbåten holder politiet nå på å selge. Pengene blir inndratt til fordel for statskassen. Til sammen skal 23 personer fra Flekkefjord til Arendal være siktet. Fem av dem venter tiltale fra Riksadvokaten når som helst.

– Sakene deres er oversendt Riksadvokaten for vurdering. Han avgjør spørsmålet etter innstilling fra oss, forteller statsadvokat Ernst Ragnar Pfaff.

Etterforskningsleder Leif Aleksandersen bekrefter overfor Agderposten de store beslagene i saken.

Han forteller at den ene av de antatte hovedmennene hadde gjemt store summer på loftet hos sine foreldre.

– I en bolig i Arendal, hos foreldrene til den ene siktede, ble det funnet 700.000 kroner i en ryggsekk på loftet. Vi fant og to kilo amfetamin der. På Sandvigen fyr fant vi 10 kilo hasj, mens det ble funnet 70 kilo hasj i en garasje i Kvinesdal. Alt er beslaglagt etter at vi startet med opprullingen av saken i juni i år, bekrefter Aleksandersen.

I tillegg er det gjort beslag i 300.000 kroner på konti disponert av den ene av de to antatte hovedmennene. Politiet har også funnet flere våpen under sine aksjoner. Seilbåten mener politiet er betalt med narkopenger fra de første vellykkede turene.

– Det er blant annet funnet en avsagd hagle og håndvåpen. Seilbåten til den ene av mennene har vi fått rettens medhold i at kan selges. Det holder en båtforhandler nå på med. Pengene blir inndratt, da vi mener båten er finansiert med narkopenger og brukt til narkosmugling, sier Aleksandersen til Agderposten.