Oslo (NTB): Kommunene bør vurdere om de har plassert sommerferien riktig på kalenderen, mener Utdanningsforbundet, og får støtte av utdannings— og forskningsminister Kristin Clemet (H).

– Faktisk hadde jeg forventet at dette ville komme opp nå, når vi har en så fin august, sier Clemet til Dagbladet.

Hun mener skoleferien med hell kan flyttes én eller to uker.

I landets to nordligste fylker har politikerne allerede gjort det. De har ferie ei uke etter alle andre, og har satt skolestart så seint som 23. august.

– Kommunene har mulighet til å velge når elever og lærere skal ha ferie, den fleksibiliteten bør de benytte seg av, sier leder for Utdanningsforbundet, Helga Hjetland.

Værstatistikk for de siste 46 åra fra Meteorologisk institutt viser at det i det fleste deler av landet lønner seg å ta ferie i månedsskiftet juli/august. August er nemlig den varmeste sommermåneden, både til lands og til vanns.

I byggebransjen vurderer man å flytte neste års fellesferie ei uke fram. - Det virker fornuftig å flytte den ei uke fram, når værgudene stadig trekker ut sommeren. For flere bedrifter vil det være en fordel å ha ferie samtidig som i EU, sier Sverre A. Larssen, adm. dir. i Byggenæringens Landsforening. (©NTB)