KRISTIANSAND: «Dette er en grov tilsidesettelse av veitrafikklovens regler. Det har satt andre trafikanter i fare. Forholdene kvalifiserer til fengselsstraff. De formildende omstendighetene er til stede med en slik styrke at fengselsstraffen kan gjøres betinges,» skriver dommerfullmektig Johan Nyrerød Spiten i dommen.

21-åringen fra Kristiansand hadde drukket alkohol på byen natt til søndag 7. november i fjor og skulle kjøre bilen til en kamerat hjem til seg på Grim fra rutebilstasjonen. Allerede etter noen meters kjøring i Vestre Strandgate, kolliderte hun i en forankjørende bil som stoppet for rødt lys. Ifølge egen forklaring i tingretten klarte hun ikke å reagere på grunn av alkoholpåvirkningen.

I all hast byttet hun og bileieren plass inne i bilen, og de kjørte fra stedet uten å ta kontakt med føreren av den andre bilen. Kvinnen ble imidlertid pågrepet noe senere og hadde nær 1,4 i promille da politiet testet henne halvannen time senere. Denne hendelsen kvalifiserer til ubetinget fengsel. Det er brudd på fire bestemmelser i veitrafikkloven: Hun kjørte uten sertifikat, var beruset, kolliderte og stakk fra stedet.

Likevel har dommerfullmektigen gitt den kvinnelige studenten betinget fengsel.

— Jeg ville fått nervesammenbrudd i fengselet, sa kvinnen i retten i følge dommen.

Kvinnen slipper å sone fordi hun har tilstått, hun er ikke tidligere straffet, hun er ung og i en konstruktiv utdanningssituasjon i Oslo for å bli eiendomsmegler. Hun har også påtatt seg å gjøre opp økonomisk ved å erstatte de 22.000 kronene som sammenstøtet kostet. Det er også lagt vekt på at hun drakk fordi hun samme dag hadde fått beskjed om at farmoren hadde blitt rammet av alvorlig kreft.

svein.versland@fedrelandsvennen.no